Inloggegevens vergeten?   

Diana en Robert zijn Kampioen van Kralingen

 

Diana en Robert zijn Kampioen van Kralingen

Geplaatst op 20-06-2023  -  Categorie: Algemeen

Diana en Robert Kralingse KampieonenDe WSVR heeft er twee kampioenen bij. Diana en Robert hebben afgelopen weekend het Kralings Kampioenschap voor kajuitboten gewonnen.

In de categorie open boten won Koen Koonen. Toon en Foeke hebben met een Randmeer gezeild en zijn 4e geworden. Zij hebben helaas hun Kralings Kampioenschap 2018 niet kunnen prolongeren.

Het jaarlijkse zeilevenement vond dit jaar plaats op 17 en 18 juni en werd georganiseerd door de VZOD. De wedstrijd bestond uit twee velden: open boten en kajuitboten. Alle boten voeren met een SW-handicapcijfer, zodat zowel snelle als langzamere boten gelijkwaardig konden deelnemen aan dezelfde wedstrijd.

Helaas was er op zaterdag geen wind, waardoor de uitstelvlag werd gehesen en later zelfs de afstelvlag. Er kon die dag dus niet gevaren worden.

Op zondagochtend was er weinig wind, maar er kon wel gestart worden. Er werd een vierkante baan op de Kralingse Plas uitgezet, wat betekent dat alle boeien op de plas in de wedstrijdbaan moesten worden gerond.

Het zeilen met zo weinig wind vereiste opperste concentratie en het zoeken naar wind. Een uitdaging vormde het wier, met name in de omgeving van Minang Kabou, dat verraderlijk aanwezig was. Toon en Foeke verspeelden hun voorsprong volledig tijdens de tweede wedstrijd van de dag. Er was ook een meningsverschil tussen de boten over het volgen van de boeien, moest de lijn of de geschreven tekst gevolgd worden? Natuurlijk moest de geschreven tekst gevolgd worden! Maar dan moet je ook je leesbril maar mee nemen. Diana en Robert maakten ook deze fout, maar werden uiteindelijk toch Kralingse Kampioen.

Volgend jaar is de WSVR weer aan de beurt voor het organiseren van het Kralingse Kampioenschap. Doe mee !! als zeiler of vrijwilliger.

Meer foto's staan op Facebook.


WSVR

Watersportvereniging Rotterdam

KvK: 40342163

ABN AMRO: NL87 ABNA 050.48.18.228

ADRES

Langepad 27

3062 CJ Rotterdam

BEL OF MAIL ONS

010 - 4520078
siraterces.[antispam].@wsvr.nl

VOLG WSVR