Inloggegevens vergeten?   

STICHTING PLONS

 

Stichting Plons en WSVR, samen sociaal

Sinds 2004 zeilt Stichting Plons met bijzondere watersporters. Voor aangepast zeilen was in die tijd nog nauwelijks aandacht. 

De WSVR heeft Plons omarmd en biedt een fijne thuishaven aan de Kralingse Plas. 


Wat doet Plons?

Plons verzorgt watersportactiviteiten in recreatief – en wedstrijdverband voor mensen met een verstandelijke beperking en voor scholieren uit het speciaal onderwijs. 

Tijdens de Plons activiteiten zeilt de doelgroep onder begeleiding van Plons vrijwilligers in een van de drie Randmeren. De ervaring op het water biedt hen een enorm gevoel van vrijheid en ontspanning. Vaak is dit de enige vorm van vrijetijdsbesteding, die wordt geboden. Om de veiligheid te waarborgen zijn alle schippers en fokkenmaten opgeleid aan de Plons Academy en vaart er ook altijd een rescue RIB mee. 

De reguliere zeiltochten vinden plaats tijdens de tweewekelijkse zondagochtenden. Op dinsdag- en donderdagmiddagen wordt met scholen gezeild. Dit alles gebeurt op basis van een strakke planning. Maar ruimte voor spontaniteit is er altijd. 

In de afgelopen jaren heeft Plons deelgenomen aan meerdere nationale en internationale wedstrijden van Special Olympics. Alle volgens het principe van Unified Sailing. Voor een deel van de Plons doelgroep biedt het wedstrijdelement een extra dimensie in de ontwikkeling. Hoogtepunten waren diverse internationale events waar de deelnames als TeamNL aan de Special Olympics World Summer Games Los Angeles in 2015 en de Special Olympics World Summer Games Abu Dhabi in 2019 bovenuit springen. Ook aan de eigen organisatie van de allereerste European Unified Sailing regatta voor Special Olympics Europe/Eurasia in 2016 in Rotterdam haalt Plons graag herinneringen op.  

Inmiddels wordt Plons gezien als voorloper op het gebied van aangepast zeilen. In 2016 werd zelfs de Ir. Jan Loeff penning uitgereikt als blijk van waardering voor de enorme inzet voor de doelgroep. Deze penning is sinds 1972 slechts drie keer eerder uitgereikt en hangt dan ook vol trots in het clubhuis. 

Onze maatschappelijke impact wordt jaarlijks gemeten en is het grootst op het gebied van sociale inclusie. Plons is een CBF gecertificeerd goed doel en heeft een ANBI status. De activiteiten worden volledig gefinancierd uit donaties en sponsoring. Dit kan alleen dankzij een volledig onbezoldigd en enthousiast team vrijwilligers, inclusief het bestuur. 

De samenwerking met thuishaven WSVR en haar leden is in de afgelopen jaren gegroeid tot een warme band. Wat ook blijkt uit de vele Plons vrijwilligers, die lid zijn geworden bij de WSVR. En WSVR leden, die een handje helpen bij Plons activiteiten. 

Meer weten?

Plons kan altijd hulp gebruiken, neem daarom graag een kijkje op www.plons.nl of kom eens langs bij een van onze activiteiten.

 

dsc00625

WSVR

Watersportvereniging Rotterdam

KvK: 40342163

ABN AMRO: NL87 ABNA 050.48.18.228

ADRES

Langepad 27

3062 CJ Rotterdam

BEL OF MAIL ONS

010 - 4520078
siraterces.[antispam].@wsvr.nl

VOLG WSVR