Inloggegevens vergeten?   

Kralingse Plas per motorboot, tip van Watersportverbond

 

Kralingse Plas per motorboot, tip van Watersportverbond

Geplaatst op 22-03-2024  -  Categorie: Algemeen

Het Watersportverbond promoot in haar nieuwste nieuwsbrief De Kralingse Plas: een watersport- en recreatiegebied midden in een wereldstad. Leuke weetjes over onze plas.

Het Watersportverbond voegt iedere maand een ‘toertocht per motorboot’ toe aan haar website die is ontleend aan het boek Hollands water. Deze maand dus De Kralingse Plas: een watersport- en recreatiegebied midden in een wereldstad. Met leuke weetjes over onze plas. Ken jij de geschiedenis?

"De Kralingse Plas is eigenlijk de oude Noordplas. Het was vroeger een onderdeel van een reeks van 15 plassen tussen de Rotte en Nieuwerkerk aan den IJssel. De plassen waren allemaal het gevolg van het steken van turf uit de veengronden. Ze hebben bestaan tot na het midden van de 19e eeuw. In die periode zijn ze drooggelegd. Daaraan dankt de huidige Rotterdamse wijk Prins Alexanderpolder haar bestaan.

De Noordplas was de diepste en werd niet droog gelegd. Dit werd gemotiveerd met de aan de drooglegging verbonden hoge kosten. Maar ongetwijfeld hadden de aan het water gelegen woonhuizen van een aantal notabelen er ook iets mee van doen. Sinds 1895 heet de (Noord)plas de Kralingse Plas."

Lees het hele artikel: De Kralingse Plas: een watersport- en recreatiegebied midden in een wereldstad.


WSVR

Watersportvereniging Rotterdam

KvK: 40342163

ABN AMRO: NL87 ABNA 050.48.18.228

ADRES

Langepad 27

3062 CJ Rotterdam

BEL OF MAIL ONS

010 - 4520078
siraterces.[antispam].@wsvr.nl

VOLG WSVR