Inloggegevens vergeten?   

Sluis Kralingse Verlaat vaker in gebruik

 

Sluis Kralingse Verlaat vaker in gebruik

Geplaatst op 10-06-2023  -  Categorie: Algemeen

De gemeente heeft de bedieningstijden van de sluis Kralingse Verlaat verruimd. Dat betekent dat booteigenaren hun dagje op het water wat kunnen verlengen.

Tot en met dinsdag 31 oktober kan het varend verkeer van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 20.00 uur gebruik maken van de sluis. En van vrijdag tot en met zondag en op feestdagen zijn de bedieningstijden zelfs nog ruimer: dan is de sluis in gebruik van 8.00 tot 22.00 uur.

Vanaf woensdag 1 november gaat er een ander rooster in. Dan kunnen booteigenaren van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur gebruik maken van de sluis. Op zon- en feestdagen is er dan geen bediening voor de Kralingse Verlaat.

Op afstand

De Kralingse Verlaat is een op afstand bestuurbare sluis. Hoe werkt dat? Een booteigenaar die door de sluis wil, kan ter plekke op een knop drukken. De brugwachter, die op de post op de Kop van Zuid zit, krijgt dan een seintje en kan de sluis op afstand openen. Er hangen ook camera’s en een omroepinstallatie bij de sluis, zo kan de brugwachter eventueel op afstand aanwijzingen geven. En natuurlijk in de gaten houden of alles goed gaat.

Openingstijden Sluis Kralingse Verlaat

Energieneutrale sluizen

De Kralingse Verlaat is niet de enige op afstand bestuurbare sluis in Rotterdam, ook de Bergsluis in Rotterdam-Noord is op afstand te bedienen. Ook van deze sluis zijn de bedieningstijden verruimd.

Beide sluizen zijn ook de eerste twee sluizen in Rotterdam die nu energieneutraal zijn. De energie die nodig is voor de werking van de sluizen wordt opgewekt door nieuwe zonnepanelen.

Ook bruggen

De bediencentrale op de Kop van Zuid is vorig jaar gemoderniseerd. Naast deze twee sluizen zijn vanuit de centrale nu ook al 13 bruggen in Rotterdam op afstand te besturen, zoals de Erasmusbrug, de Koninginnebrug bij De Hef en de 4 bruggen in de Wijnhaven.

Meer informatie: www.rotterdam.nl/bruggen-en-sluizen.


WSVR

Watersportvereniging Rotterdam

KvK: 40342163

ABN AMRO: NL87 ABNA 050.48.18.228

ADRES

Langepad 27

3062 CJ Rotterdam

BEL OF MAIL ONS

010 - 4520078
siraterces.[antispam].@wsvr.nl

VOLG WSVR